مقبلات محشية ( بثلاث حشوات مختلفة )

بواسطة Sweet Honey يوم الأربعاء، 9 يوليو 2014 القسم :










العجينة

500غ  فرينة
ملعقة خميرة (خمارة الخبز)
فنجان قهوة زيت
يايورت طبيعي
فنجان ماء

 نخلط المقادير مع بعض ونعجن العجينة خفيف لازم تكون طرية 
 ونتركها على جنب تتخمر

الحشوة

3 وصفات للحشوة وانتي واختيارك الي تناسبك 
 بالنسبة الي بحب وصفة الفلفة اكثرهم

الوصفة الاولى

حشوة اللحم المفروم
 
في مقلاة ساخنة نحط ملعقتين زيت واعليها بصلة صغيرة 
 مفرومة  ونخلط لحد يذبل نضيف اعليه 3 رؤوس ثوم مقطعة
 قطع صغيرة 
ومن جهة اخرى نجيب لحم مفروم ونضيفلة فلفل اسود 
شوية قرفة مطحونة ملح  قصبر ومعدنوس مقطع صغير 
 ونضيفو للمقلاة لحد ماينضج

الوصفة 2:

 حشوة بالدجاج

نضع ماء على النار ونضيفله فلفل اسود+ كبابة+ ورق غار (رند)
 ملح اي بهار على حسب ذوقك وتخلي دجاج يغلى لحد ماينضج

الوصفة 3: 

 حشوة فلفلة مشوية بالصوص

نشوي الفلفة الحلوة على شواية او في الفرن من الافضل الشواية 
ونحطها في كيس اول علبة بلاستيك ونغلق اعليها لحد ماتبرد
 ونقوم بنزع قشرتها والبذور
نحط بصلة مفرومة في مقلاة بيها ملعقتين زيت على نار 
 لحد مايذبل البصل نضيفله  4 سنات ثوم مقطعة صغيرة ،
 ملح ، فلفل اسود، زعفران ، فلفل احمر حلو، 
ونضيف الفلفة المشوية مقطعة ونقليهم مع بعض لمدة 3 دقايق 
ونضيف حبتين طماطم مقطعة ونتركهم لمدة 2 دقايق على نار مع الخلط 
ونضيف نصف ملعقة معجون طماطم ونصف فنجان ماء دافئ 
ونتركه على نار هادئة  من الافضل تضيفي الماء الفلفة 
 الي نتج في كيس او العلبة بدل الماء الدافئ ) 



طريقة عمل المقبلات:

بعد ماتتخمر العجينة نعجنها خفيف  ونحلها بالحلال بسمك 5 ملم 
 ونقطعها دوائر بكاسة او طابع الخاص ونحط الحشوة في الوسط
 ونغلقها ونرسم بالشوكة في نهاية العجينة 
ونقليها في الزيت  ونزينها بالمعدونوس





شهية طيبة